KLASSIEKE MASSAGE GENT

In totaal bestaan er wel 80 verschillende soorten massages en masseren is een techniek die al duizenden jaren gebruik wordt om lichamelijke klachten te reduceren. 

 

De bekendste massagevorm is wellicht de Zweedse massage, ook wel de klassieke massage genoemd waarbij het volledige lichaam onder handen wordt genomen.
Er zijn 5 basistechnieken:

  • Effleurage (strijkende bewegingen over de huid)
  • Petrissage (kneden van de spieren)
  • Tapotage (ritmische slagen)
  • Fricties (diepe druk en korte bewegingen op het weefsel)
  • Vibratie (snelle beweging van de weefsels)


Tijdens de behandeling worden deze technieken gecombineerd, afgewisseld van zacht naar stevig, en er wordt in de richting van de bloedbanen gewerkt. Er wordt op de blote huid gewerkt en om het glijden te vergemakkelijken maken we gebruik van een basisolie.
We hebben speciale aandacht voor de nek (nekpijn), schouders, rug, armen en benen. 

 

Zweedse massages duren gemiddeld 30 tot 90 minuten, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Deze vorm is geschikt voor iedereen, maar als je in het verleden last hebt gehad van blessures of andere kwalen vragen we om dit vooraf eens te laten weten. Op die manier kunnen we onze massage perfect aan de noden van jouw lichaam aanpassen. 


Onderrug massage Gent
Nek massage Gent

Maak uw afspraak online

 
 
 
 
 
 

Hoe gaan we te werk?

Voor ons is warmte belangrijk!

Ons salon heeft een aangename temperatuur zodat jij je volledig kan ontspannen. We maken gebruik van een massagetafel, ook als we aan huis komen. Op die manier is je volledige lichaam voor ons goed bereikbaar.  

Elke massage begint met “contact maken”. We wiegen het lichaam heen en weer terwijl de masseur naast de klant staat die op zijn of haar buik op de massagetafel ligt. 

We werken bijna uitsluitend met onze handen en gaan het glijden van onze handen op jouw huid bevorderen door massageolie te gebruiken. Uiteraard brengen we die eerst op lichaamstemperatuur zodat jij in ontspannen toestand niet hoeft te schrikken.

nek en schouder massage Gent